Cielęcina z grzybami po szwajcarsku.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

•  1/2 kg cieleciny bez kosci

 

•  1/2 kg mieszanych grzybow lesnych

 

•  20 dag mrozonego zielonego groszku

 

•  1 i 1/2 szkl. smietany kremowki

 

•  1 lyzka posiekanej bazylii

 

•  50 dag ziemniakow

 

•  1 cebula

 

•  2 zabki czosnku

 

•  2 lyzki oliwy

 

•  sol

 

•  pieprz

 

 

Etapy przygotowania

 

1.  Ziemniaki obrac, umyc, gotowac ok. 20 min. w osolonej wodzie.

   

2.  Cielecine oplukac, osuszyc papierowym recznikiem, pokroic w cienkie paski.

   

3.  Cebule i czosnek obrac. Cebule pokroic w kostke, czosnek w plasterki.

   

4.  Mieso podsmazyc na oliwie, dodac cebule. Smazyc razem jeszcze przez chwile, az cebula sie zrumieni.

   

5.  Grzyby oczyscic, dodac do miesa, podsmazyc. Wrzucic czosnek i groszek, po minucie zalac smietana, dusic 15 min.

   

6.  Na koniec dodac bazylie, doprawic do smaku. Podawac z ziemniakami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin