Ananas nadziewany.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

- 1 ananas,

- cukier puder,

- skórka i sok z 1 cytryny,

- 1 banan,

- bita śmietana,

- likier bananowy.

 

Przepis:

 

Ananasa przekroić wzdłuż, miąższ ostrożnie wyjąć nożem wraz z sokiem (rozgnieść widelcem). Wnętrze obu połówek ananasa posypać cukrem i włożyć do lodówki.

 

Miąższ wymieszać z cukrem, tartą skórką cytrynową i rozgniecionym bananem, włożyć do rondla i gotować 5 minut. Po wystudzeniu dodać do masy sok cytrynowy i bitą śmietanę, przyprawić likierem bananowym i zamrozić w zamrażarce. Zamrożoną masę włożyć do połówek i zaraz podawać.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin