Składniki
100 ml serka waniliowego Danon
150 ml bitej śmietany (może być gotowa)
2 dojrzałe (nie twarde) owoce kiwi
5- 10 listków świeżej bazylii
1 dojrzały banan
Sposób wykonania:
Serek waniliowy zmieszać z 50- 80 ml bitej śmietany.
Bita śmietana zmienia konsystencje serka na bardziej kremowy i słodszy.
Kiwi obrać, zmiksować razem ze świeżą bazylią.
Im wiecej bazylii tym bardziej wyrazisty smak.
Osobno obrać i zmielić banana.
Do wysokiej szklanki nakładać: serek wymieszany z bitą śmietaną (1/3 wysokosci), zmielone kiwi z bazylią (1/4 wysokości), zmielony banan (1/4 wysokości).
Schłodzić w lodówce.
Pozostałą bitą śmietanę dołożyć przed samym podaniem.
Udekorować bazylią.
zadok