BIAŁO-CZARNE TRUSKAWKI.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

• 25 dużych, świeżych truskawek • 120 g startej, białej czekolady • 120g startej, półsłodkiej czekolady • 2 łyżki masła   

 

Etapy przygotowania

 

Truskawki opłukać i obrać z szypułek, następnie osuszyć. Przygotować dwa podwójne garnki. W jednym stopić białą czekoladę, w drugim ciemną czekoladę. Do każdego garna dodać po jednej łyżce masła. Truskawkę zanuzyć w białej czekoladzie. Przy pomocy łyżki pokropić ciemną czekoladę. Ułożyć na woskowym papierze, żeby czekolada zastygła. Następną truskawkę zanużyć w ciemnej czekoladzie i popryskać białą czekoladą. Czynność tę powtarzać do wykorzystania wszystkich truskawek.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin