Brzoskwinie zapiekane.doc

(1 KB) Pobierz

2 brzoskwinie,

50 g biszkoptów,

50 g czekolady,

3 łyżki winiaku,

łyżka orzechów

 

Krem:

szklanka mleka,

2 jaja,

łyżka mąki ziemniaczanej,

cukier waniliowy

 

Najpierw sporz?dzić krem: m?kę ziemniaczana i żółtka rozprowadzić niewielką ilości? mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i - po zdjęciu z ognia - poł?czyć z żółtkami i m?ką, stale mieszając. Dodać masło, a następnie pianę z białek. Na dnie wysmarowanej masłem ogniotrwałej formy układać biszkopty, posypując je start? czekolad?, ułożyć na nich półówki sparzonych i obranych ze skórki brzoskwiń. Całość skropić winiakiem, przykryć kremem, posypać orzechami i cukrem. Zapiec w średnio nagrzanym piekarniku przez 15 min.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin