2 brzoskwinie,
50 g biszkoptów,
50 g czekolady,
3 łyżki winiaku,
łyżka orzechów
Krem:
szklanka mleka,
2 jaja,
łyżka mąki ziemniaczanej,
cukier waniliowy
Najpierw sporz?dzić krem: m?kę ziemniaczana i żółtka rozprowadzić niewielką ilości? mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym i - po zdjęciu z ognia - poł?czyć z żółtkami i m?ką, stale mieszając. Dodać masło, a następnie pianę z białek. Na dnie wysmarowanej masłem ogniotrwałej formy układać biszkopty, posypując je start? czekolad?, ułożyć na nich półówki sparzonych i obranych ze skórki brzoskwiń. Całość skropić winiakiem, przykryć kremem, posypać orzechami i cukrem. Zapiec w średnio nagrzanym piekarniku przez 15 min.
zadok