100 g wiórków kokosowych
150 ml mleka
6 listków żelatyny /agar
2 jajka
3 łyżki miodu
skórka z 1 sparzonej cytryny
50 ml rumu
250 g śmietany kremówki
2 owoce mango
sok z 1 limony lub ½ cytryny
Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, wiórki zalać mlekiem. Zmiksować jajka z miodem i dodać do nich skórkę z cytryny, rum, wiórki z mlekiem, wymieszać. Żelatynę odcisnąć, rozpu?cić, wolno ogrzewając. Płynną wymieszać z kremem i ok. 3h schłodzić. Ubić ?mietanę i wymieszać z ochłodzonym kremem. Oba owoce mango obrać, z jednego mi?ższ pokroić, z drugiego – zmiksować z sokiem z limonki. Ostudzić. Podawać na talerzykach z puree z mango, na nim krem kokosowy. Udekorować plastrami mango.
zadok