Mango z kremem kokosowym.doc

(1 KB) Pobierz

100 g wiórków kokosowych

150 ml mleka

6 listków żelatyny /agar

2 jajka

3 łyżki miodu

skórka z 1 sparzonej cytryny

50 ml rumu

250 g śmietany kremówki

2 owoce mango

sok z 1 limony lub ½ cytryny

 

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, wiórki zalać mlekiem. Zmiksować jajka z miodem i dodać do nich skórkę z cytryny, rum, wiórki z mlekiem, wymieszać. Żelatynę odcisnąć, rozpu?cić, wolno ogrzewając. Płynną wymieszać z kremem i ok. 3h schłodzić. Ubić ?mietanę i wymieszać z ochłodzonym kremem. Oba owoce mango obrać, z jednego mi?ższ pokroić, z drugiego – zmiksować z sokiem z limonki. Ostudzić. Podawać na talerzykach z puree z mango, na nim krem kokosowy. Udekorować plastrami mango.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin