Krem mokka z nektarynką.doc

(1 KB) Pobierz

Produkty:

 

4 łyżki mocnego, zimnego naparu kawy

łyżka żelatyny

30 dag twarogu

200 ml zsiadłego mleka

2 łyżki cukru

opakowanie cukru wanilinowego

łyżka koniaku

2 nektarynki

 

Wykonanie:

Żelatynę moczyć 10 min w niewielkiej ilości zimnej wody, rozpuścić na małym ogniu. Twaróg utrzeć z kawą i zsiadłym mlekiem. Dodać żelatynę, dokładnie wymieszać z masą twarogową. Wsypać cukier, cukier wanilinowy i wlać koniak, wymieszać. Cztery miseczki opłukać zimną wodą, wypełnić kremem i wstawić do lodówki na 2 godziny. Nektarynki umyć, pokroić na plasterki. Miseczki z kremem przed podaniem na krótko wstawić do gorącej wody, wyłożyć na talerzyki, przybrać nektarynką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin