Truskawki pod kołderką.doc

(1 KB) Pobierz

Przygotowanie: 5 minut

 

Gotowanie: 15 minut

 

 

Składniki

 

                            0,5 kg truskawek, bardzo dobre są też mrożone

                           

                            kilka łyżek cukru pudru (w zależności od gustu)

                           

                            0,5 szklanki kaszy manny

                           

                            szczypta soli

                           

 

                           

 

                           

              Truskawki, porozkładać do szkłanych pucharków lub salaterek, posypać równo cukrem pudrem. Jeśli truskawki są mrożone, to należy je przygotować na tyle wcześnie, żeby zdążyły się rozmrozić.

                                                       

              Kaszę mannę ugotować na gęsto ze szczyptą soli, lekko przestudzić i jeszcze przed zastygniąciem przykryć równą warstwą kaszy truskawki.

                                                       

              Ostudzić, wstawić przed podaniem do lodówki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin