Składniki
• opakowanie podluznych biszkoptow • 8 lyzek likieru pomaranczowego lub kawowego • 1/2 szkl. smietany kremowki • 5-6 kiwi • 2-3 lyzki cukru pudru • 250 g serka mascarpone • czekolada w proszku
Etapy przygotowania
1. Biszkopty zanurzyc w likierze. Osaczyc. Polowa wylozyc spod podluznej szklanej formy.
2. Smietane ubic z cukrem pudrem, nastepnie wymieszac z serkiem mascarpone. Kiwi obrac, pokroic w platerki.
3. Krem twarozkowo-smietanowy podzielic na trzy czesci. Jedna czesc kremu rozsmarowac na biszkoptach. Oblozyc polowa plasterkow kiwi.
4. Na kiwi polozyc pozostale biszkopty. Przykryc druga czescia kremu i nalozyc reszte owocow. Wierzch deseru posmarowac pozostalym kremem. Posypac cienka warstwa czekolady.
5. Deser przykryc folia. Wstawic na 2-3 godz. do lodowki.
zadok