Tiramisu z kiwi.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

• opakowanie podluznych biszkoptow • 8 lyzek likieru pomaranczowego lub kawowego • 1/2 szkl. smietany kremowki • 5-6 kiwi • 2-3 lyzki cukru pudru • 250 g serka mascarpone • czekolada w proszku     

 

Etapy przygotowania

 

1. Biszkopty zanurzyc w likierze. Osaczyc. Polowa wylozyc spod podluznej szklanej formy.

 

2. Smietane ubic z cukrem pudrem, nastepnie wymieszac z serkiem mascarpone. Kiwi obrac, pokroic w platerki.

 

3. Krem twarozkowo-smietanowy podzielic na trzy czesci. Jedna czesc kremu rozsmarowac na biszkoptach. Oblozyc polowa plasterkow kiwi.

 

4. Na kiwi polozyc pozostale biszkopty. Przykryc druga czescia kremu i nalozyc reszte owocow. Wierzch deseru posmarowac pozostalym kremem. Posypac cienka warstwa czekolady.

 

5. Deser przykryc folia. Wstawic na 2-3 godz. do lodowki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin