Grillowane jabłka z rodzynkami i imbirem.doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: * 6 ładnych twardych jabłek (najlepiej zielonych) * 6 łyżek miodu * 85 g rodzynek * 1/2 łyżeczki mielonego imbiru * 1/2 łyżeczki cynamonu WYKONANIE: 1. Zetrzyj 2 jabłka na tarce z małymi oczkami. 2. Wymieszaj je z miodem, imbirem i cynamonem. 3. Odkrój pozostałym owocom czapeczki z ogonkiem i odłóż na bok. 4. Łyżeczką lub małym nożykiem wydrąż miąższ. Zostaw około ½ cm przy skórce. Miąższ dodaj do farszu i wymieszaj. 5. Dziurki w spodzie owoców, powstałe po usunięciu gniazd nasiennych, zatkaj dużymi rodzynkami. 6. Nałóż do środka farsz i przykryj odciętymi czapeczkami. 7. Każde jabłko zawiń w dwie warstwy folii aluminiowej i połóż na grilla

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin