Szaszłyki owocowo- rumowe.doc

(0 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: 1 limonka 50 ml białego rumu 3 łyżki cukru 2 banany 3 plastry ananasa 3 morele 12 owoców liczi 12 wiśni odrobina miękkiego masła sok z 1 pomarańczy 3 łyżeczki miodu trochę oleju WYKONANIE: Limonkę umyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok. Wdużej misce wymieszać rum, cukier, 1 łyżeczkę skórki i sok z limonki. Banany obrać ze skórki, pokroić na grube plastry. Morele pokroić na ćwiartki. Wszyskie owoce umieścić w misce z mieszanką rumową. Odstawić do lodówki na 30 minut. Owoce nadziewać na szpadki, a te układać na tacce aluminiowej. Tacki umieśćić na grillu i piec przez ok. 2 minuty z każdej strony.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin