Nadziewane gruszki z grilla .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: • 2 duże gruszki • 2 łyżki stołowe masła • 200 g powideł z borówek • 30 g łagodnego sera pleśniowego np. rokpol • 100 g słodkiej śmietanki SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: 1. Gruszki obrać i podzielić na pół. Usunąć dokładnie nasienie. 2. Nastepnie nasmarować masłem 4 duże kawałki folii aluminiowej i zawinąć w nie połówki gruszek. 3. Borówki wyłożyć. Ser pleśniowy rozkruszyć widelcem i zmieszać na gładką masę ze słodką śmietanką. Krem serowy również odstawić na później. 4. Połówki gruszek opiekać na obrzeżu grilla przez około 20 minut. W niezbyt wysokiej temperaturze często obracająć. Połówki gruszek rozwinąć i ostrożnie przełożyć na talerze. 5. Otwory gruszek napełnić kremem serowym. Podawac z borówkami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin