Bakłażany z pikantnym sosem .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: * 3 bakłażany / 90 dag /, * sól SOS: * 6 łyżek oliwy, * 3 łyżki ciemnego sosu balsamicznego, * 2 łyżki sosu sojowego, * 3 łyżki miodu /najlepiej gryczanego/, * ½ łyżeczki tymianku Prymat, * 2 zmiażdżone ząbki czosnku, * ½ łyżeczki przyprawy ziołowej do grilla Prymat, * sól WYKONANIE: Bakłażany umyć pokroić wzdłuż w plastry grubości ½ cm, posolić, odstawić na 30 min, a w tym czasie przygotować sos: połączyć wszystkie składniki sosu i starannie wymieszać. Bakłażany opłukać w zimnej wodzie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Plastry bakłażana ułożyć na ruszcie grilla i opiekać po 4 min z każdej strony. Po zdjęciu z grilla smarować obficie plastry bakłażana przygotowanym sosem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin