Marynowana feta.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

½ kg sera feta

 

pokruszona, suszona papryczka chili

 

suszone oregano

 

suszona pietruszka

 

liść laurowy

 

suszony tymianek cytrynowy

 

suszona fioletowa bazylia

 

nasiona kopru włoskiego

 

świeżo mielony czarny pieprz

 

Przygotowanie:

 

 

Wyjmij fetę z opakowania i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.

 

Dodaj wszystkie przyprawy (lekko wgnieć je ser).

 

Tak przygotowaną fetę włóż do słoika i zalej oliwą z oliwek.

 

Marynowany ser możesz przechowywać w lodówce do 2 miesięcy.

 

Podawaj na dużym talerzu z bazylią lub sałatą.

 

Olej możesz wykorzystać do zrobienia sosu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin