Jarzyny z jajkiem.doc

(0 KB) Pobierz

Produkty:

 

ł kalafiora i róża brokułów

1 por

3 marchewki

30 dag mrożonej fasolki szparagowej

2 łyżki oliwy

sól

pieprz

4 jajka

1 łyżka masła

natka

 

Wykonanie:

 

Brokuły i kalafiora podzielić na różyczki, wrzucić na wrzątek, gotować 3 min, marchewki pokroić na słupki, fasolkę wrzucić na wrzątek, gotować 3 min,

pora pokroić. Rozgrzać oliwę, obsmażyć marchewkę i fasolkę, dodać brokuły, kalafiora i pora, przesmażyć, podlać wrzątkiem, dusić 5–10 min, przyprawić. Na drugiej patelni rozpuścić masło, usmażyć 4 jajka sadzone, oprószyć przyprawami, podawać z warzywami

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin