Ciasto: 3 szklanki mąki, margaryna, 3 łyżki cukru pudru, 5 żółtek, 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystko razem wyrobić.
Ser: 60 dag sera białego przekręcić, 2 całe jajka, budyń śmietankowy, pół szklanki cukru pudru, pół kostki masła.
Masło ,cukier utrzeć na pulchna masę ,dodać jajka- utrzeć ,dodać przekręcony ser, budyń – wymieszać.
Można do masła utartego z cukrem dodać tylko żółtka ,a potem po dodaniu sera dodać ubite na sztywno białka ,zapobiegnie to zwarzeniu sera.
5 białek, szklanka cukru, cukier waniliowy – ubić na sztywna pianę.
1 puszka brzoskwiń
¾ ciasta wyłożyć na wysmarowaną blachę, na ciasto wyłożyć ser, na ser osączone brzoskwinie pokrojone w półksiężyce. Na brzoskwinie wykładamy ubitą na sztywno pianę z 5 białek a na pianę pokruszyć resztę ciasta. Można ciasto utrzeć na grubej tarce do warzyw.
Piec ok. 1 godz
maarcin260