Gulasz z podgrzybków.docx

(106 KB) Pobierz

              Gulasz z podgrzybków

Składniki na 4 porcje


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

1 kg podgrzybków

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

30dag boczku wędzonego

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

20 dag marchewki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

10 dag szalotek

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 łyżki masłaa, sól, pieprz

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

natka pietruszki

 

                       

Etapy przygotowania

 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Podgrzybki oczyścić, opłukać, pokroić na połowki. Marchewki pokroić w plasterki, boczek w paski.Masło rozgrzać , smażyć na nim szalotki i boczek kilka minut , cały czas mieszając.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Dodać podgrzybki i marchewkę, dusić przez kilka minut.Podlać 1/8 litra wody. Przyprawić solą i pieprzem.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Gulasz przykryć, gotować 10 minut na średnim ogniu. Natkę pietruszki posiekać, posypać nią gotowe danie.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

4.

http://gotowanie.onet.pl/0

Gulasz podawać z ryżem lub ziemniakami

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin