ROLADKI PAPRYKOWE.doc

(25 KB) Pobierz
ROLADKI PAPRYKOWE

                             ROLADKI PAPRYKOWE

 

1 strąk czerwonej papryki,

1 strąk żółtej papryki,

1 strąk zielonej papryki,

1 łyżka posiekane] natki pietruszki,

3 10 dag anchois,

3 10 dag tartego owczego sera,             

3 łyżka oleju.

 

Papryki umyć, osuszyć. Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C.

Następnie zdjąć z nich skórkę, gniazda nasienne, przeciąć wzdłóż na 2 części. Na każdej cząstce położyć odsączony filet anchois, posypać serem oraz natką pietruszki - ti żyć do posypania potrawy.

Plastry papryki zwinąć jak zraz

Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć w nim papryki, posypać startym serem i natką. Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200°C.

Potrawę podawać od  razu z pieca - z grzankami z sałatą polaną winegretem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin