ROLADKI PAPRYKOWE
1 strąk czerwonej papryki,
1 strąk żółtej papryki,
1 strąk zielonej papryki,
1 łyżka posiekane] natki pietruszki,
3 10 dag anchois,
3 10 dag tartego owczego sera,
3 łyżka oleju.
Papryki umyć, osuszyć. Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C.
Następnie zdjąć z nich skórkę, gniazda nasienne, przeciąć wzdłóż na 2 części. Na każdej cząstce położyć odsączony filet anchois, posypać serem oraz natką pietruszki - ti żyć do posypania potrawy.
Plastry papryki zwinąć jak zraz
Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć w nim papryki, posypać startym serem i natką. Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200°C.
Potrawę podawać od razu z pieca - z grzankami z sałatą polaną winegretem.
Gryzmek