Snikers.doc

(25 KB) Pobierz
SNIKERS

 

                                        SNIKERS

 

 

 

Ciasto na dwa placki:

3 czubate szkl. mąki pszennej

20 dag cukru

20 dag masła

2 całe jajka

1/2 szkl. miodu

2 łyżeczki sody (rozpuścić w 2 łyżkach mleka)

Masa orzechowa:

30 dag orzechów włoskich (grubo siekane)

25 dag masła

10 dag cukru

1/2 szkl. miodu

Krem:

0,5 litra mleka

2 łyżki mąki ziemniaczanej

1 szkl. cukru

1 kostka masła

 

Ciasto na dwa placki:

Jajka, cukier, miód rozpuścić. Sodę zmiksować, mąkę zagnieść z masłem- wszystko połączyć i wstawić do lodówki.

 

Masa orzechowa:

Wszystko smażyć 3 minuty. Gorącą masę wyłożyć na pierwszy placek. Piec 10-20 minut.

Drugi placek piec też 10-20 minut w 180 C.

 

Krem:

Ugotować budyń z tych składników i utrzeć z kostką masła.

Przekładać placek nasączony (woda 1/4 litra, sok z cytryny 1/4, cukier, wódka).

Piec placki na papierze pergaminowym na tej samej blaszce.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin