KREM Z KABACZKA.doc

(25 KB) Pobierz
KREM Z KABACZKA

                          KREM Z KABACZKA

 

 

                                1 duży kabaczek,

                                2 ząbki czosnku,

                                1 serek topiony,

                              ½  szkl mleka,

                                3 łyżki masła,

                                   sól, pieprz.

 

Kabaczek obieramy, kroimy w dużą lub małą kostkę (i tak się rozgotuje), wrzucamy na rozgrzane masło, dolewamy szklankę wody, przykrywamy i gotujemy do miękkości. Kiedy kabaczek jest już bardzo miękki, miksujemy na gładki krem i dodajemy: wyciśnięty czosnek, dość dużo pieprzu i soli.

Podgrzewamy mleko, rozpuszczamy w nim serek topiony na gładką masę i dolewamy do kremu kabaczkowego. Całość chwilę gotujemy. Można podawać z małymi grzankami.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin