ZUPA KREM Z BRUKSELKI.doc

(25 KB) Pobierz

                

 

                      ZUPA KREM Z BRUKSELKI              

 

 

                              40 dag brukselki,

                             5-6 ziemniaków,

                             1-2 kostki rosołowe,

                               1 łyżka oliwy,

                                przyprawy (sól, pieprz, liść laurowy,

                                ziele angielskie,

                               pieprz czarny ziarnisty),

                         3-4 duże łyżki śmietany.

 

Do gotującej się wody wrzucamy kostki rosołowe, dodajemy oliwę i wrzucamy umyte brukselki. Po ok. 20 min, kiedy brukselki będą już miękkie, wyjmujemy je i miksujemy. Do wywaru dodajemy przyprawy i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Dodajemy krem z brukselek. Kiedy ziemniaki będą już ugotowane, wyłączamy gaz i dodajemy śmietanę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin