BISZKOPT Z MALINAMI.doc

(25 KB) Pobierz
BISZKOPT Z MALINAMI

 

                                  BISZKOPT Z MALINAMI

 

                                     

                                          4 jajka,

                                          1 szklanka mąki,

                                          1 szklanka cukru,

                                          1 łyżeczka proszku do pieczenia,

                                          1 pudełko malin,

                                     400 ml śmietany 18%,

                                       ¾ szklanki cukru pudru.

 

 

Białka ubić na sztywno, dodać żółtka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać i włożyć do zimnego piekarnika, który należy nastawić na 170 stopni. Piec około 40 minut.

Gorący placek przekroić w proporcjach: dół - 2/3 placka, góra 1/3 placka. Wyłożyć maliny na grubszą część i zalać śmietaną z wymieszanym cukrem pudrem. Przykryć drugą warstwą placka, równomiernie docisnąć, zawinąć w torbę foliową i wstawić na godzinę do lodówki.

Po wyjęciu dla ozdoby można posypać cukrem pudrem lub owocowym syropem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin