makaron z grzybami.doc

(19 KB) Pobierz

Składniki:

·  1/2 główki kapusty pekińskiej

·  300 dag pieczarek

·  2 marchewki

·  6-8 kotletów sojowych

·  400 dag makaronu sojowego, ryżowego lub zwykłego

·  przyprawy: sos sojowy, pieprz, olej winogronowy ok. 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować i odcedzić, następnie usmażyć z małą ilością oleju. Kotlety ugotować , pokroić w paseczki, a następnie podsmażyć na małej ilości oleju, przerzucić do innego pojemnika. Marchewkę zetrzeć na tarce, na dużych oczkach, podsmażyć. Kapustę obrać z liści, pokroić na duże kawałki, podsmażyć z dwóch stron. Pieczarki poddusić. Na koniec wszystko razem wymieszać, skropić sosem sojowym, przyprawić pieprzem.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin