MIGOTKA.doc

(25 KB) Pobierz
MIGOTKA

 

 

 

                                             MIGOTKA

 

 

  Ciasto:

4 szkl maki

¾ szkl cukru

2 łyżki miodu

2 łyżki masła

2 łyżeczki mleka

1 łyżeczka sody

1 jajko

4 łyżki kakao

 

                              Masa:

5 szkl mleka

1 szkl cukru

1 cukier puder

1 masło

3 łyżki mąki pszennej

3 łyżki maki ziemniaczanej

 

              Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i uformować z nich 5 kwadratowych placków. Piec około 30min. w tem 180 st. Oba rodzaje maki wymieszać w szklance mleka i dodać do reszty mleka zagotowanego. Powstały budyń schłodzić i utrzeć z masłem. Przełożyć nim  placki. Ozdobić bita śmietaną.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin