Składniki na około 25 trufli:
· 200 g białej czekolady (dobrej jakości)
pół szklanki śmietany kremówki
· 1/3 szklanki płatków kukurydzianych lub suchych wafli
· 1 i 1/4 szklanki wiórków kokosowych
· 2 łyżki masła
· 2 łyżki likieru kokosowego
· 3 łyżki mleka w proszku
Do obtoczenia:
· wiórki kokosowe
· zmielone migdały
Do garnuszka wlać kremówkę, dodać masło, podgrzewać. Dorzucić połamaną w kostkę białą czekoladę, na najmniejszej mocy palnika ją rozpuszczać, ciągle mieszając. Przelać do miski, dodać wiórki kokosowe, pokruszone płatki lub wafle, likier, mleko w proszku. Wszystko wymieszać. Włożyć do lodówki do stężenia.
Następnie formować kulki, obtaczać w wiórkach kokosowych, a następnie w zmielonych migdałach. Przechowywać w lodówce.
Smacznego :)
Liv