CZERWONY KAPTUREK
Składniki:
· CIASTO
· 15dag cukru-zwykły
· 17,5dag margaryny
· 1cukier waniliowy "winiary"
· 20dag mąki pszennej
· 3jajka
· 2łyżeczki proszku do pieczenia
· 1płaską łyżkę kakao
· mrożone jagody lub wiśnie ze słoika (bez pestek)
· MASA
· 0,5kg sera
· 0,5l śmietany kremówki 30%
· 5dag cukru pudru
· 3op.śmietan fix
· 2op.galaretki wiśniowej "winiary"
PRZYGOTOWANIE:Margarynę rozetrzec,dodac cukier zwykły i cukier waniliowy− utrzec.Następnie dodawac po jednym jajku a na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Ciasto podzielic na dwie równe części jedną−białą wylac na blaszkę(blaszkę wysmarowac margaryną i posypac tartą bułką)do drugiej dodac kakao i wylac na białą,następnie owoce (jak wiśnie to odsączyc z soku).piec w temp. 200stopni przez 30min.Po upieczeniu wystudzic.MASA:Smietanę ubic,dodac cukier puder i cukier waniliowy.Następnie śmietan fixy a na końcu po jednej łyżce dodawac ser.Tak przygotowaną masę wyłożyc na wystudzonego placka.Galaretki przygotowac według przepisu na opakowaniu i tężejące wylac na placka.
Tupek3232