CZERWONY KAPTUREK.docx

(12 KB) Pobierz

CZERWONY KAPTUREK

Składniki:

·         CIASTO

·         15dag cukru-zwykły

·         17,5dag margaryny

·         1cukier waniliowy "winiary"

·         20dag mąki pszennej

·         3jajka

·         2łyżeczki proszku do pieczenia

·         1płaską łyżkę kakao

·         mrożone jagody lub wiśnie ze słoika (bez pestek)

·         MASA

·         0,5kg sera

·         0,5l śmietany kremówki 30%

·         5dag cukru pudru

·         1cukier waniliowy "winiary"

·         3op.śmietan fix

·         2op.galaretki wiśniowej "winiary"

PRZYGOTOWANIE:

Margarynę rozetrzec,dodac cukier zwykły i cukier waniliowy− utrzec.Następnie dodawac po jednym jajku a na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Ciasto podzielic na dwie równe części jedną−białą wylac na blaszkę
(blaszkę wysmarowac margaryną i posypac tartą bułką)do drugiej dodac kakao i wylac na białą,następnie owoce (jak wiśnie to odsączyc z soku).piec w temp. 200stopni przez 30min.Po upieczeniu wystudzic.

MASA:
Smietanę ubic,dodac cukier puder i cukier waniliowy.Następnie śmietan fixy a na końcu po jednej łyżce dodawac ser.Tak przygotowaną masę wyłożyc na wystudzonego placka.Galaretki przygotowac według przepisu na opakowaniu i tężejące wylac na placka.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin