Ryba z warzywami.rtf

(137 KB) Pobierz

Ryba z warzywami

Składniki:

# 75 dag ryby (dorsz, mintaj)
# 6 ogórków konserwowych
# 3 papryki kolorowe (może być konserwowa)
# 15 dag żółtego sera
# 6 jajek ugotowanych na twardo
# puszka groszku konserwowego
# mąka do obtaczania ryby
# olej do smażenia
# Sos:
# 1 szklanka ketchupu pikantnego
# 1/2 szklanki majonezu

Sposób przyrządzenia:

Rybę rozmrozić, osuszyć i pokroić na mniejsze części. Obsypać pieprzem i vegetą. Obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Odstawić do ostygnięcia. Paprykę myjemy i oczyszczamy i razem
z jajkiem, serem i ogórkiem kroimy w średnią kostkę. Drobno kroimy cebulę i razem z osączonym groszkiem dodajemy do warzyw. Obsypujemy solą i pieprzem. Przygotowujemy sos. Ketchup mieszamy z majonezem i łączymy z pokrojonym warzywami. W salaterce układamy na przemian warzywa, ryba. Ostatnią warstwą zawsze powinny być warzywa. Z podanych proporcji wychodzą 2 salaterki.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin