ZIEMNIAKI NADZIEWANE SEREM.doc

(24 KB) Pobierz
ZIEMNIAKI NADZIEWANE SEREM

                        ZIEMNIAKI NADZIEWANE SEREM         

 

 

                                    8 dużych ziemniaków

                               20 dag sera białego

                                 4 dag cebuli

                                4 dag tłuszczu

                                    sól, pieprz

                                 1 dag tartej bułki

 

   

 

Ugotować w łupinach duże ziemniaki.

 

Przygotować ser.

Zemleć w maszynce, ewentualnie utrzeć, usmażyć cebulę i dodać do sera. Przyprawić solą i pieprzem. Ziemniaki obrać z łupin, przekroić na połówki. Łyżeczką małą wydrążyć otwory, nałożyć masę serową.

Poprószyć bułką tartą i na patelni podsmażyć. Podawać z sosem grzybowym, koperkowym lub pomidorowym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin