DORSZ DUSZONY Z CHRZANEM.doc

(25 KB) Pobierz
DORSZ DUSZONY Z CHRZANEM

                          DORSZ DUSZONY Z CHRZANEM  

 

 

                                      15 dag filetów z dorsza,

                                      10 dag chrzanu,

                                        3 łyżki oleju,

                                        1 łyżka mąki,

                                        1 szklanka śmietany,

                                          sól i pieprz do smaku.

 

 

Kawałki ryby oprószyć mąką. Posolić i popieprzyć. Układać na rozgrzanym w szybkowarze oleju i każdą warstwę przesypywać utartym na tarce o dużych oczkach chrzanem.

Wlać pół szklanki wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 12 minut od momentu ppcw. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wlać do ryby śmietanę, i jeszcze pogotować bez przykrycia 5 minut. Podawać z ryżem lub kartoflami.

Posypać można posiekaną natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin