FILET ZE SLEDZIA Z JABŁKIEM I SLIWKĄ.doc

(25 KB) Pobierz
FILET ZE SLEDZIA Z JABŁKIEM I SLIWKĄ

                       FILET ZE SLEDZIA Z JABŁKIEM I SLIWKĄ 

 

 

          

                                40 dag filetów śledziowych,

                                ½ litra mleka,

                                  1 jabłko (twarde i kwaśne),

                                 ¼ cytryny,

                                20 dag suszonych śliwek,

                                     cynamon,

                                     gożdziki,

                              300 ml czerwonego wina,

                                     kolorowe sałata,

                                     marynowane jarzyny,

                                     grzyby,

                                     sól.

 

 

Filety śledziowe moczyć w mleku przez 6-8 godzin. Jabłko wydrążyć, pokroić w cienkie plastry i skropić cytryną. Śliwki gotować w winie z przyprawami korzennymi. Przetrzeć przez sito, doprawić solą i cynamonem.

Filet podawać z jabłkiem, sosem śliwkowym, sałatą, jarzynami i grzybami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin