SAŁATKA ANANASOWO.doc

(25 KB) Pobierz
SAŁATKA ANANASOWO-SELEROWA

 

 

         

                       SAŁATKA ANANASOWO-SELEROWA 

 

 

 

                                   40 dag selera naciowego,

                                     2 torebki ryżu (25 dag),

                                   10 dag łuskanych orzechów włoskich,

                                     1 puszka ananasa,

                                     4 czubate łyżki majonezu,

                                     2 łyżki śmietany,

                                        sok z 1/3 cytryny,

                                        sól i pieprz,

 

Seler opłukać, osączyć i pokroić na drobne kawałki. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć i ostudzić. Orzechy posiekać, ananasa osączyć z zalewy i pokroić na drobne kawałki. Wszystkie składniki wymieszać.

W osobnym naczyniu połączyć majonez z sokiem z cytryny i

śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Sałatkę wymieszać z otrzymanym sosem, wstawić do lodówki, a następnie przełożyć do plastykowego pojemnika lub słoja.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin