SAŁATKA Z KALAREPĄ.doc

(25 KB) Pobierz
SAŁATKA Z KALAREPĄ

 

 

 

              

                                            SAŁATKA Z KALAREPĄ        

 

 

                                          ½ główki  sałaty,

                                           6  rzodkiewek,

                                           1 młoda kalarepka,

                                              sól,

                                          4 łyżki śmietany,

                                             pieprz,

                                            garść rzeżuchy.

 

Sałatę i rzodkiewki przebrać, umyć, osączyć. Kalarepkę obrać. Z rzodkiewek usunąć liście i łodygi. Razem z  kalarepką  pokroić na plasterki.

Liście sałaty porozrywać na części, włożyć do miski. Na

wierzchu położyć plasterki rzodkiewki i kalarepki. Śmietanę doprawić solą i pieprzem, polać   warzywa. Wierzch sałatki posypać rzeżuchą.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin