WARZYWA Z ORZECHAMI I.doc

(25 KB) Pobierz
WARZYWA Z ORZECHAMI I

 

 

                       

                               WARZYWA Z ORZECHAMI  I         

 

 

                                          40 dag ryżu,

                                            3 marchewki,

                                            3 pory,

                                         40 dag selera,

                                         10 dag siekanych orzechów włoskich,

                                           1 łyżka octu ziołowego,

                                           2 łyżki soku z cytryny,

                                              sól, pieprz,

                                          3 łyżki natki,

                                        ½ łyżeczki cukru,

                                          5 łyżek oleju słonecznikowego.

 

 

    Ryż opłukać, gotować 15 minut w dużej  ilości osolonej wody. Odcedzić. Marchewki i seler obrać, umyć, pokroić w  słupki. Pory

umyć, pokroić w krążki. Wymieszać, połączyć z ryżem,

dodać orzechy, sól  i pieprz.

             Z octu, soku z cytryny, cukru i oleju ukręcić sos. Polać nim warzywa i  ryż.Wymieszać. Posypać drobno posiekaną natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin