ZAPIEKANKA Z PECZAKU.doc

(25 KB) Pobierz
ZAPIEKANKA Z PECZAKU

 

                             ZAPIEKANKA Z PECZAKU         

 

 

                                            25 dag pęczaku,

                                            20 dag boczku wędzonego,

                                              1 cebula,

                                              5 dag tłuszczu,

                                            10 dag żółtego sera,

                                                 włoszczyzna bez kapusty,

                                                 pieprz i sól,

 

               

                        Ugotować kaszę na sypko. Rozdrobnione warzywa

             udusić w małej ilości tłuszczu, podlewając odrobiną

             wody. Boczek pokroić w kostkę (można go wcześniej

lekko podsmażyć), cebulę posiekać. Składniki wymieszać,             doprawić solą i pieprzem, przełożyć do żaroodpornego naczynia   wysmarowanego  tłuszczem, posypać utartym serem.

            Zapiekać w gorącym  piekarniku około pół godziny.      Podawać z surówką z kiszonej kapusty.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin