KLUSKI Z SZYNKA I KURKAMI.doc

(25 KB) Pobierz
Kluski z szynką i kurkami

 

 

 

                         KLUSKI Z SZYNKA I KURKAMI

 

 

 

                            50 dag klusek krajanych lub

                                 gotowego makaronu np. włoskiego penne,

                            20 dag szynki,

                            20 dag kurek,

                              1 cebula,

                              2 łyżki pasty pomidorowej,

                              2 łyżki masła, sól, pieprz

 

 

 

       Szynkę pokroić w paski. Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać oczyszczone i umyte, ale nie krojone kurki, szynkę, przesmażyć. Dodać pastę pomidorową, doprawić solą i pieprzem.

Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu 20 minut.  W tym czasie ugotować kluski, odcedzić, nie przelewać wodą, ale od razu wyłożyć do salaterki, zalać sosem, wymieszać i podawać z surówką.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin