KAPUSTA CUKROWA ZASMAŻANA.doc

(24 KB) Pobierz
KAPUSTA CUKROWA ZASMAŻANA

 

 

                          KAPUSTA CUKROWA ZASMAŻANA

 

 

 

 

                                       1 duża kapusta

                                      2 cebule

                                       1 łyżka tłuszczu

                                       1 łyżka mąki

                                           kminek ocet cukier

                                          sól, pieprz

 

   

 

 

   Kapustę poszatkować drobno, ugotować z 1 cebulą i kminkiem na silnym ogniu bez przykrycia. Drugą cebulę pokrajać, zrumienić z tłuszczem na jasny kolor.

            Na tłuszcz z cebulą wsypać mąkę, zrumienić na złoto, rozprowadzić zimnym wywarem z kapusty, mieszając zagotować.

Połączyć z kapustą, posolić, dodać octu i cukru do smaku.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin