SZALOTKI Z RODZYNKAMI I BALSAMICO.doc

(25 KB) Pobierz
SZALOTKI Z RODZYNKAMI I BALSAMICO

 

 

 

 

 

 

 

 

                    SZALOTKI Z RODZYNKAMI I BALSAMICO       

 

 

 

 

                               50 dag obranych szalotek

                                ¼ kostki masła

                               2 ząbki czosnku

                                ½ łyżeczki suszonego tymianku

                                1 łyżka ciemnych rodzynek

                               2 łyżki miodu

                               3 łyżki octu balsamico

                                   sól, pieprz

 

  

 

 

   Szalotki smażyć w całości na maśle, aż się zrumienią. Dodać czosnek pokrojony w plasterki i tymianek, rodzynki, sól, pieprz.

Podsmażyć. Dodać miód i balsamico.

            Dusić razem, aż sos zgęstnieje. Gorące szalotki podawać do ciemnego mięsa.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin