PASTA KOLOROWA.doc

(25 KB) Pobierz
PASTA KOLOROWA

 

 

 

                                 PASTA KOLOROWA          

 

 

 

                             30 dag żółtego sera,

                             10 dag chudej wędliny,

                               2 jaja ugotowane na twardo,

                               1 ogórek kiszony lub konserwowy,

                                  kilka rzodkiewek,

                              ½ strąka papryki konserwowej,

                               1 łyżka posiekanych kiełków pszenicy,

                               2 ząbki czosnku,

                                  majonez, sól, pieprz

 

 

   Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wędlinę drobno posiekać, jaja pokroić i rozetrzeć widelcem. Ogórek, rzodkiewki i paprykę drobniutko pokroić.

   Wszystkie składniki starannie wymieszać lub zmiksować, dodać przyprawy, roztarty czosnek i tyle majonezu, by pasta miała odpowiednią konsystencję.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin