FILET W SOSIE PAPRYKOWYM
1 rosół drobiowy WINIARY,
1 łyżeczka jarzynki WINIARY,
4 filety z piersi kurczaka,
5 łyżek oleju,
1 cebula,
1 łyżeczka papryki mielonej ostrej,
1 papryka (zielona i czerwona),
1 łyżka mąki,
Filety natrzeć Jarzynką. Smażyć na 3 łyżkach rozgrzanego oleju po 5 minut z każdej strony. Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulę i papryki oczyścić.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na 2 łyżkach oleju. Papryki pokroić w paski, dodać do cebuli i smażyć 5 minut. Dodać mąkę, zasmażyć.
Rozprowadzić Rosołem. Gotować na małym ogniu 10 minut. Doprawić papryką. Filety polać sosem. Podawać z ryżem.
Gryzmek