FILET W SOSIE PAPRYKOWYM.doc

(25 KB) Pobierz
FILET W SOSIE PAPRYKOWYM

 

 

 

                         FILET W SOSIE PAPRYKOWYM

 

 

 

 

                                  1 rosół drobiowy WINIARY,

                                  1 łyżeczka jarzynki WINIARY,

                                  4 filety z piersi kurczaka,

                                  5 łyżek oleju,

                                  1 cebula,

                                  1 łyżeczka papryki mielonej ostrej,

                                  1 papryka (zielona i czerwona),

                                  1 łyżka mąki,                           

             

             

 

                                         

   Filety natrzeć Jarzynką. Smażyć na 3 łyżkach rozgrzanego oleju po 5 minut z każdej strony. Rosół przygotować wg przepisu na opakowaniu. Cebulę i papryki oczyścić.

   Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na 2 łyżkach oleju. Papryki pokroić w paski, dodać do cebuli i smażyć 5 minut. Dodać mąkę, zasmażyć.

   Rozprowadzić Rosołem. Gotować na małym ogniu 10 minut. Doprawić papryką. Filety polać sosem. Podawać z ryżem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin