NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KAPUSTĄ WŁOSKĄ
2 cebule,
1 łyżka mąki,
4 łyżki oleju,
sól, pieprz
20 dag kiełbasy,
2 sosy pomidorowe WINIARY,
1 łyżka przyprawy do zup, sosów,
sałatek WINIARY,
2 jajka,
50 dag kapusty włoskiej,
Mleko połączyć z jajkami, mąką, dwoma łyżkami oleju oraz szczyptą soli. Dodać taką ilość wody (około 2 łyżki), aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.
Usmażyć naleśniki. Kapustę i cebulę oczyścić i drobno pokroić. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Składniki farszu dusić na oleju do miękkości. Doprawić Przyprawą i pieprzem.
Okrągłe naczynie do zapiekania posmarować tłuszczem, układać kolejno naleśniki i cienkie warstwy farszu. Zapiekać 30 minut. Sos przygotować według przepisu na opakowaniu. Zapiekankę polać sosem pomidorowym.
Gryzmek