NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KAPUSTĄ WŁOSKĄ.doc

(25 KB) Pobierz

 

 

 

                      NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KAPUSTĄ WŁOSKĄ       

 

 

 

                                         2 cebule,

                                         1 łyżka mąki,

                                         4 łyżki oleju,

                                            sól, pieprz

                                      20 dag kiełbasy,

                                        2 sosy pomidorowe WINIARY,

                                        1 łyżka przyprawy do zup, sosów,

                                           sałatek WINIARY,

                                        2 jajka,

                                      50 dag kapusty włoskiej,                           

             

             

 

                                         

      Mleko połączyć z jajkami, mąką, dwoma łyżkami oleju oraz szczyptą soli. Dodać taką ilość wody (około 2 łyżki), aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.

   Usmażyć naleśniki. Kapustę i cebulę oczyścić i drobno pokroić. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Składniki farszu dusić na oleju do miękkości. Doprawić Przyprawą i pieprzem.  

   Okrągłe naczynie do zapiekania posmarować tłuszczem, układać kolejno naleśniki i cienkie warstwy farszu. Zapiekać 30 minut. Sos przygotować według przepisu na opakowaniu. Zapiekankę polać sosem pomidorowym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin