ZUPA PAPRYKOWA Z KREWETKAMI.doc

(26 KB) Pobierz

             

 

 

                         ZUPA PAPRYKOWA Z KREWETKAMI 

 

 

                                      50 dag pomidorów

                                      50 dag papryki czerwonej

                                      40 g masła

                                        1 pokrojona cebulka

                                        1 ząbek czosnku

                                        1 łyżeczka Cayenne

                                     1-2 łyżki sherry

                                        2 łyżeczki tymianku

                                           por, natka pietruszki, liść laurowy

                                        1 l bulionu rybnego

                                    125 ml śmietany

                                           sol, pieprz, szczypiorek

                                     10 dag krewetek

 

 

 

   Pomidory i paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę. Cebulkę podsmażyć na maśle. Dodać wyciśnięty czosnek i cayenne.

   Dodać sherry, poczekać aż wyparuje. Smażyć, dodając: pomidory, paprykę, tymianek, związane razem por, pietruszka i liść laurowy Dodać bulion rybny. Gotować na małym ogniu ok.30 min, aż papryka zmięknie.

    Wyciągnąć związane warzywa. Zupę zmiksować i przelać przez sito. Lekko podgrzać, dodać śmietany, doprawić sola i pieprzem, wrzucić krewetki i szczypiorek.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin